Vesti

Vreme je za- Ultimativno venčanje kod kuće

24.08.2020.

Najuzvišeniji (i bezbedni) načini da organizujete venčanje u svom domu.

Naše ideje i stručni saveti za organizovanje intimne zabave kod kuće – od partija u bašti do udaljenih lokacija.

Venčanja su odložena za 2021. godinu, parovi širom zemlje žele da ispoštuju prvobitne datume venčanja pa se odlučuju da proslave građansko venčanje intimnom proslavom kod kuće. Odlukom da vam venčanje bude kod kuće ne znači da morate da se odreknete luksuza, atmosfere ili vrhunske usluge kakva se pruža u ekskluzivnim restoranima i hotelima.

Naprotiv, ovo je prilika da budete kreativni i isplanirate značajan događaj sa vrlo ličnim potpisom– od dekora i zabave, do modnih i stilizovanih momenata.

Organizovanje proslave na imanju koje ima posebno značenje za vas – bilo da je to vaš dom, gde je neko od vas odrastao ili prelepo imanje člana porodice ili prijatelja – bići nezaboravno iskustvo.

S tim što se pravila i propisi kako možemo da slavimo menjaju svakodnevno. Sve dole navedene savete treba da sprovedete uz bezbednosne i zdravstvene mere predostrožnosti.

Planirajte da postavite dizajnirane i uređene montažne toalete i pripremite dizajnirane maske sa vašim inicijalima; zatim odaberite svoje favorite iz dole navedenih ideja da biste bili domaćini ultimativnog venčanja kod kuće.

Ako planirate venčanje u svom domu, najverovatnije će to biti napolju. Iznesite nameštaj, i učinite da vaše dvorište bude odraz topline enterijera vašeg doma. Grupišite ga tako da asocira na udoban salonski prostor gde gosti mogu da sednu i uživaju zajedno.

Iako prikupljanje nameštaja za događaj sa 250+ gostiju može biti zastrašujući izazov, iznajmljivanje ili pozajmljivanje nameštaja za proslavu za manje od 30 bliskih članova porodice i prijatelja je daleko podnošljivije. Ne brinite da li se sve savršeno slaže; koristite kombinacije sofa, stolica sa rukohvatima, baštenskih stolica i bočnih stolova da biste kreirali atmosferu sličnu sobnoj. Dekor možete učiniti zanimljivijim koristeći raznovrsne kućne aksesoare poput jastuka za sedenja, lustera, lampi i cvetnih aranžmana.

 Održavajte raspoloženje toplinom i gostoljubivošću,

Postavite fleksibilnu paletu boja i krećite se unutar nje, mešajući i upotpunjujući komade nameštaja. Razmislite o dodavanju šarenih tepiha i podnih jastuka kako biste omogućili mlađoj deci da sede na zemlji i obavezno uključite još malo podrške, udobnog sedenja kako biste smestili sve starije goste koji su prisutni.

Ako ste kupili venčanicu pre pandemije, razmislite da li je ona najbolji izbor na vašem novonastalom venčanju kod kuće – ili je bolje da izdržite do odložene proslave sledeće godine. Kao što ste uradili sa svojim originalnim planovima za venčanje, vaša haljina treba da bude u skladu sa mestom venčanja i kompletnom idejom proslave.

Razmislite o nečem ženstvenom, lepršavom i udobnom, a ne o nečem preterano formalnom. A pošto ćete uživati u udobnosti sopstvenog doma, promena haljina vam neće predstavljati problem i tako možete najaviti svaki segment proslave.

Definišite svoj venčani stil za ceremoniju – bilo da je reč o klasičnoj venčanici, nešto smelijoj kombinaciji ili omiljenoj haljini. Zatim, pažljivo odaberite i ostale stajlinge za presvlačenje bilo da posle ceremonije želite da izgledate sofisticirano, i dalje svečano, za šta vam može poslužiti koktel haljina ili potpuno opušteno u vezenom kaftanu. U svakom slučaju dodajte lep nakit i par kapi parfema.

Prilikom određivanja dress cod-a, ohrabrite goste da budu ležerni i da ne osećaju pritisak da bi morali da kupe nešto novo specijalno za tu priliku.

Ovo nije vreme da insistirate na tematskom dress cod-u oblačenja; Dozvolite gostima da nose ono u čemu se osećaju samouvereno, udobno i spremno za slavlje.

Povezani članci

Kako da isplanirate nezaboravan svadbeni ručak u vreme korone
07.04.2021.Kako da isplanirate nezaboravan svadbeni ručak u vreme korone

Imate divnog partnera s kojim želite da provedete ostatak života? Želite da to objavite svetu na svečanom ručku, ali se suočavate s nebrojeno mnogo ograničenja zbog pandemije? Ne odustajte! Svadbeni ručak može da bude i svečan, i glamurozan, i luksuzan, i elegantan, i odmeren, i opušten, i zabavan, i sve što poželite, čak i…

Najvreliji trendovi venčanja za 2021.
22.01.2021.Najvreliji trendovi venčanja za 2021.

Pogledajte šta nas čeka na venčanjima u 2021!Svakog januara volimo da se malo zabavimo i predvidimo šta će biti najpopularniji trendovi za venčanja za godinu pred nama. Iako ne možemo da najavimo kada će se venčanja kakva smo nekada znali vratiti, postoji jedna stvar koju sigurno znamo: postoji svetlo na kraju tunela i industrija venčanja će se ponovo roditi dok parovi i njihovi najbliži…

11 zlata vrednih, malih, svadbena ideja
22.05.2020.11 zlata vrednih, malih, svadbena ideja

Zato što veća nisu uvek i bolja.Male svadbe će tek biti u trendu, i to ne samo zbog Covid-19 ili zato što su “lakša” za novčanik. Parovi se sve više odlučuju za intimnije slavlje kako bi dobili kvalitetno vreme sa svakim gostom, kao i za stvaranje opuštenije, privatnije atmosfere. Ali, neobično i malo venčanje ne mora da znači i jednostavno – postoji…

Dugotrajni efekti pandemije na venčanja
19.05.2020.Dugotrajni efekti pandemije na venčanja

Čak i nakon što su za jun mesec najavljene mogućnosti okupljanja većeg broja ljudi, manje, intimne ceremonije verovatno će se nastaviti narednih meseci.U normalnoj godini, puno nas je bilo spremno da prisustvuje prolećnim venčanjima upravo sada — nove toalete za peglanje i doterivanje, naručivanje poklona za srećne parove, uvežbavanje plesa, obezbeđivanje slobodnih dana za putovanje iz…

Orlando Blum i Keti Peri žele „malo” venčanje
18.04.2019.Orlando Blum i Keti Peri žele „malo” venčanje

Pevačica Keti Peri, koja je imala luksuzno venčanje u Indiji 2010 s bivšim mužem Raselom Brendom, sada želi „malo i intimno” venčanje s novim verenikom, glumcem Orlandom Blumom. Par je veridbu objavio na Dan zaljubljenih na Instagramu, a viđen je kako ruku pod ruku uživa na muzičkom festivalu Koačela.Izvor blizak glumcu i pevačici rekao je da su veoma srećni, da su uzbuđeni zbog…

Novi trend u šoubiznisu – venčanja daleko od očiju javnosti
14.01.2019.Novi trend u šoubiznisu – venčanja daleko od očiju javnosti

Nekad su glavna stvar bili sedmocifreni svadbeni budžeti, luksuzni zamkovi i barem u slučaju Bekamovih tron za srećne mladence. Ova godina pak donela je novi trend među poznatima i slavnima – intimno venčanje.Ako su se Majli Sajrus i Lajam Hemsvort stvarno venčali kao što nagoveštavaju slike njihovih prjatelja na Instagramu, onda su se pridružili dugačkom spisku zvezda koje su…

Garden Green venčanje
09.05.2021.Garden Green venčanje

Kako je ovo venčanje održano na otvorenom, u prelepoj zelenoj bašti blizu obale, par se odlučio za veoma pojednostavljenu dekoraciju. Belo cveće, vintage natpisi i po koji detalj od drveta gotovo da čine celokupnu dekoraciju venčanja! Obratite pažnju na diskretni upliv boho elemenata, uključujući i mladinu retro venčanicu...(photo via whitemagazine.com)

Intimno venčanje glumice Marine Ćosić
12.09.2020.Intimno venčanje glumice Marine Ćosić

Jedna od najlepših mladih glumica Srbije Marina Ćosić 4. septembar pamtiće po dva nestvarna iznenađena koja joj u jednom danu priredio njen emotivni partner Nikola Mirković. Predložio joj je odlazak na romantični vikend u krajoliku vojvođanske ravnice, a ona je prihvatila ne sluteći da će upravo tog dana devojačko zameniti njegovim prezimenom i postati gospođa Mirković. Najpre su svratili u…

Intimno venčanje nadahnuto vojvođanskim vinogradima
12.09.2020.Intimno venčanje nadahnuto vojvođanskim vinogradima

Jedna od najlepših mladih glumica Srbije Marina Ćosić 4. septembar pamtiće po dva nestvarna iznenađena koja joj u jednom danu priredio njen emotivni partner Nikola Mirković. Predložio joj je odlazak na romantični vikend u krajoliku vojvođanske ravnice, a ona je prihvatila ne sluteći da će upravo tog dana devojačko zameniti njegovim prezimenom i postati gospođa Mirković. Najpre su svratili u…

25 ideja za venčanje u dvorištu
15.05.2019.25 ideja za venčanje u dvorištu

Venčanja u dvorištu su zapravo sjajna: intimna su, udobna i često ne predstavljaju toliko udarac na džep mladenaca. Pre nego što otpišete venčanje u dvorištu jer vas asociraju na ruralnu atmosferu koja vam se ne dopada, imajte na umu da je bezbroj načina da venčanje u dvorištu pretvorite u šta god želite!Stolovi natkriveni tendom donose elegantnu i formalnu…

Vesti