Vesti

Fotografija mladenaca s maskama za disanje à la American Gothic uzburkala internet

30.10.2019.

 à la Kejti i Kertis Ferland fotografisali su se u kalifornijskom vinogorju u svadbenoj toaleti i s maskama na licu usred vatrene stihije koja besni na tom području. Snimak je uzburkao internet, iako šumski požar neslućenih razmera tamo gori danima, progutavši 123 objekta.

Par iz Čikaga planirao je venčanje u vinariji zamka Sen Žan u Sonomi godinu dana i nije želeo da ga se odrekne iako je određeni broj njihovih zvanica morao da se evakuiše po naredbi tamošnjih vlasti zajedno sa još 185.000 lokalnih stanovnika.

Zbog čađi u vazduhu par je s gostima morao da ostane u zatvorenom, dok je napolje izašao samo radi samog čina venčanja i fotografisanja. Kako su maske nosili u pauzi snimanja, odlučili su da ih ne skidaju ni na samim fotografijama, iz solidarnosti s tamošnjim stanovništvom.

Ovo nije prvo venčanje koje je prekinuto zbog šumskih požara u Kaliforniji poslednjih godina, pa se autorka fotografije Karna Roa s pravom zapitala nije li to nova realnost Kalifornije u oktobru. Roa je fotografiju objavila na internetu u nadi da će tako skrenuti pažnju sveta na probleme i uništenje s kojima se suočavaju stanovnici tog područja.

Vesti