Venčanice

Ikona Stila kao inspiracija mladama!

28.04.2015.

Neusiljena elegancija i gracioznost istinske ikone stila, nikada neće izbledeti, a može predstavljati izvor inspiracije za buduće mlade.

Venčanja Odri Hepbern! Pitate se kako su izgledale njene venčanice?

Odri se dva puta udavala. Bila je verena za Džejmsa Hensona, ali je veridbu raskinula kako bi se posvetila karijeri koja joj je baš tada bila u usponu. Venčanicu za tu priliku dizajnirale su čuvene sestre Fontana. Otkazala je venčanje za vreme snimanja filma "Praznik u Rimu". Budući da je venčanica bila gotova u vreme kada je raskinuta veridba, Odri je odlučila da je pokloni siromašnoj devojci po imenu Amabil Altobela. Odri je od sestara Fontana zatražila da venčanicu poklone, rekavši: "Želim da moju venčanicu nosi druga devojka na svom venčanju, devojka koja nikada ne bi mogla da priušti ovakvu haljinu. Najlepša siromašna devojka koju možete nači u Italiji".

Nakon što su se upoznali i radili zajedno, Odri i Mel Ferrer, venčali su se u Švajcarskoj, u septembru, 1954. godine. Ovo venčanje se sa pravom može nazvati najmagičnijem trenutkom u istoriji mode. Odri se pojavila u tipičnom "Odri" stilu. Haljinu koju je dizajnirala modna kuća Balmain imala je uzak struk široko postavljena ramena od šifona koja su savršeno pristajala njenoj malenoj figuri. Romantičan i krajnje ženstven izgled postignut je uz pomoć krunice od cveća umesto vela i tiare.

Ubrzo zatim, par se pripremao za uloge u ekranizaciji čuvenog Tolstojevog romana "Rat i Mir", koji je režirao King Vidor.

Na jednom krstarenju oko grčkih ostrva, Odri se ponovo zaljubila, ovog puta u psihijatra Andreu Dotia, koji je takođe bio na odmoru. 18. januara, 1969., par se venčao u Morgosu, u Švajcarskoj. Na svom drugom venčanju sa Andreom Dotiem, Odri je nosila kratku roze vunenu haljinu vrlo jednostavnog kroja. Haljinu je dizajnirao Živanši, i kreaciji dodao šal u istoj boji.

Pogledajte samo fotografiju iz filma "Fani Fejs" te predivne, duge rukavice izgledaju ekstravagantno i glamurozno- savršene za mlade koje planiraju zimsko venčanje.

Zbog čega je Odri velika ikona stila? Modni eksperti se slažu da je trik Odrine večnosti u tome što se, ma šta je moda datog vremena nalagala, ona uvek opredeljivala za izgled koji najbolje stoji lično njoj. Jednostavan kroj, minimalistička pareta boja, jednostavan ali smeo nakit.

 

Venčanice