Organizacija

Sve draži venčanja na velikoj nadmorskoj visini

28.01.2020.

Ko kaže da zima nije vreme za venčanja! Zamislite samo sve te detalje koji stvaraju onu posebnu, bajkovitu zimskuatmosferu: Nova godina, Božić, težnja za intimnošću, pahulje i sneg.

Istina, zimi su dani kraći pa oni koji se odluče za zimsko venčanje imaće vrlo malo vremena za aktivnosti na otvorenom i verovatno neće moći da uživaju u zalasku sunca, ali je zato tu potreba da se s dragim osobama okupimo ispred kamina, i dekoracija od predivnog cveća, srebrnastog lišća ibobica, novogodišnjih ukrasa i kristala. 

A svadbena toaleta? Kako je u 2020. naglasak na dugim rukavima i obnaženim leđima, širokim naramenicama, dubokim a uskim dekolteima i gustoj i teškoj čipki, svi ti trendovi prosto su idealni za zimsku venčanicu. Moderne slojevite suknje od tila savršene su čak i za zimu, a mladama su na raspolaganju i drugi neodoljivi detalji, poput krznenih, plišanih ili kašmirskih šalova, divnim pletenih bolera, lakihkaputa pa čak i neuobičajene bele perjane jakne. Ekscentričnijim mladama na raspolaganju su opasne i u isto vreme ženstvene jakne s nitnama od bele kože. Tu su i čipkani ogrtači, kapuljače umesto vela, kratki ogrtači prekoramena, ili laki providni široki mantili. U 2020. mlade će nositi i pantalone i suknja-pantalone sa uskim sakoima i dugačkim blejzerima, savršene za zimsko doba. 

U takvoj toaleti zima je još privlačnija: u ostalom, ima li šta romantičnije od venčanja u žičari iznad Monblana, u Gresoniju, starom Bormiju, hotelu s početka 20. veka u Sen Moricu ili u Kastelrotu, gde se u januaru tadicionalno proslavljaju seoske svadbe.

Tajna je u alpskim detaljima. Recimo, bidermajeru od planinskog cveća i divljeg lekovitog bilja, dubokim cipelama na šniranje ili gležnjačama umesto otmenih belih salonki ili širokom vunenom šalu ukrašenom mat šljokicama. I zamilite još kočije koju vuku konji! Prava zimska bajka.

Povezani članci

Sofisticirana zimska venčanja
04.01.2020.Sofisticirana zimska venčanja

Da bi i na vašem venčanju vladala dobra praznična atmosfera, klasičan ali sofisticiran način da dekorišete stolove jesu grančice jele ili šišarke uz druge zimske motive, poput irvasa ili pahuljica.Ako u budžetu imate dovoljno i želite da svojim gostima ponudite odmor posle venčanja, idealno bi bilo da im sobu rezervišete u nekom od luks hotela. U njihovim spa…

Zimsko venčanje na kvadrat!
16.12.2015.Zimsko venčanje na kvadrat!

Jedan par odabrao je vreme pred katolički Božić za svoje venčanje i oduševljeni smo time kako su za njega iskoristili temu jelke.   Blogerka Sara Vikers (sa ClassyGirlsWearPearls) i modni preduzetnik Kil Džejms Patrik odlučili su se za neobično šarmantnu farmu božićnih jelki, koje su ukrasili jednostavnim belim ukrasima i postigli neverovatno bajkovit efekat.   Bravo za ideju,a…

Organizacija