Organizacija

Kako da isplanirate nezaboravan svadbeni ručak u vreme korone

07.04.2021.

Imate divnog partnera s kojim želite da provedete ostatak života? Želite da to objavite svetu na svečanom ručku, ali se suočavate s nebrojeno mnogo ograničenja zbog pandemije? Ne odustajte! Svadbeni ručak može da bude i svečan, i glamurozan, i luksuzan, i elegantan, i odmeren, i opušten, i zabavan, i sve što poželite, čak i ako ne možete na njega da pozovete sve koje poznajete. Uži krug zvanica omogućiće vam da se posvetite detaljima i da uspostavite prisniji odnos s okupljenim gostima, a svakako ćete lakše zadovoljiti ukus manjeg broja ljudi. Tako ćete imati više prostora da okupljenima ispričate vašu priču.

Budući da venčanje organizujete u vreme pandemije a da proleće donosi sve lepše vreme, idealna je prilika za organizovanje venčanja na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Zato pustite mašti na volju i posvetite se detaljima. 

Personalizovane pozivnice

Umesto uobičajenog teksta, vremena i mesta venčanja i svečanog ručkaa, napišite svakom gostu neku rečenicu upućenu baš njemu. 

Knjiga svadbenih zaveta

Ovo je neka vrsta knjige utisaka. Knjige zaveta nisu skupe a donose notu sentimentalnosti vašoj intimnoj svečanosti. Uz to izgledaju tako lepo na fotografijama.

Personalizovano mesto za svakog gosta

Kad imate mali broj gostiju, onda možete rukom ispisati imena na karticama koje određuju raspored sedenja, a za svakog gosta možete drugačije saviti salvetu. Takvi detalji ih sigurno neće ostaviti ravnodušnim. 

Savršen bidermajer

Bidermajer treba da bude oličenje vašeg ukusa i stila. On će krasiti sve vaše fotografije pa posebnu pažnju poklonite izboru cveća i njihovom aranžiranju. A to što je venčanje malo uopšte ne znači da takav treba da bude i bidermajer.

Toaleta

Mikro venčanje u mega stilu! Budite glavna zvezda svog venčanja tako što ćete s posebnom pažnjom odabrati modni stil za ovaj veliki dan.

Divot-spiskovi

Napravite gostima kartu pića, koktela i dezerata čiji će ih tekst ostaviti bez reči! Takvi spiskovi omogućiće vam da ispoljite kreativnost, duhovitost, sentimentalnost, poetičnost – sve što poželite.

Svadbeni luk

Ne odričite se cvetnog luka i pozadine za sam obred venčanja i kasnije za slikanje. Dobra stvar je što taj dekor možete sačuvati i ponovo iskoristiti ako se kasnije odlučite za veće slavlje.

Luksuzna dekoracija stolova

Pošto ćete na svečanom ručku imati manje zvanica, koje morate što ređe rasporediti u prostoru, to je i prilika da stolove što bogatije ukrasite. Izaberite lepe stolice, luksuzne tkanine poput satena ili pliša, niske led sijalica, mnogo sveća, zlatni pribor za jelo, kristalne čaše, bogate cvetne aranžmane. Jedan dugačak sto s postavljenim svakim drugim mestom za obedovanje idealan je za ovakvo slavlje.

Tematski detalji 

Ovakav tip proslave je idealan za tematsku dekoraciju i planiranje. Uzmite, recimo, temu potovanja: dodajte detalje kao što su avioni, pasoši, koferi, međunarodna kuhinja, globusi, mape sveta...

Kreativni jelovnik

Kad imate malo gostiju, nebo je granica kad je reč o meniju. Poslužite ručak od više jela, od kojih će svako biti praćeno posebno odabranim vinoma, ili organizujte zabavni kamion iz kog će se gostima direktno služiti vaša omiljena ulična hrana. A možete postaviti i šank u kom će gosti sami spremati omiljene koktele ili se služiti šampanjcem. (Dodatan bonus je što ćete uštedeti novac za angažovanje barmena.)

Svadbena torta

Ukoliko se ne opredelite za tradicionalnu svadbenu tortu, uvek možete izabrati nekoliko manjih po vašem ukusu.

Desertni tanjiri

Tanjirići za tortu ukrašeni grančicom nane, recimo, oduševiće svakog gosta i dodati slatku notu za kraj proslave.

Opuštena sedeljka umesto lude žurke

U trenutnim okolnostima držanje distance je obavezno. Ali to ne znači da goste treba da pošaljete kući odmah posle ručka. Napravite bašticu za sedenje na otvorenom. Ona može biti u boho stilu, sa udobnim jastucima za sedenje ili, ako se druženej oduži do daleko u noć, organizujte sjajno veče pod zvezdama, na kojem svi sede na prostirkama oko vatre, ogrnuti toplim ćebetom.

Pokloni za goste

Kako je venčanje organizovano za manji broj ljudi, imaćete više novca za poklončiće za goste u znak zahvalnosti što su uveličali vaše slavlje. To mogu biti flašice šampanjca, sukulenti u saksijama, kutije za oporavak posle noćnog slavlja ili ono što nam je trenutno najpotrebnije: maske i sprej za dezinfekciju ruku.

Završnica za pamćenje

Zašto da svoj veliki dan ne završite blistavo i radosno? Organizujte puštanje letećih fenjera, upalite dimne bombe u boji ili osvetlite nebo vatrometom. 

Na kraju, malo venčanje ne znači skromno venčanje. Ono vam samo pruža priliku da budete galantni u onim elementima koji su vam zaista važni, bio to dobar fotograf ili omiljeni lokalni muzičar. Iskoristite priliku da organizujete događaj koji će se pamtiti duže od učestalih i šablonskih proslava iz vremena pre pandemije. Tako će i gostima ovaj dan biti jednako značajan kao i vama, mladencima.

 

Organizacija