Organizacija

Mladoženjih glas razuma

16.03.2015.

Možda ste čitavog života znali ko će biti taj srećnik, ali kad se dan "D" približi, shvatate da ipak morate dobro da razmislite. Osim svega što se od kuma kroz godine koje su pred vama očekuje, kum će svojom pojavom i ponašanjem bitno uticati i na tok venčanja.

Kao prvo, on je taj koji vodi računa o burmama, pomaže u organizaciji, pa će morati malo da se bavi i administrativnim poslovima. Bolje bi mu bilo da je dobar govornik, pošto se od kuma očekuje i da održi prigodan govor i prvi nazdravi mladencima! Duhovitost poželjna!

Ono što nigde ne piše, a po tradiciji se podrazumeva, je da kum bude ona "razumna" strana i daje moralnu podršku mladoženji, ako ovaj slučajno počne da sumnja u ispravnost svoje odluke da se oženi! Pored toga što to mora da bude neko koga dobro poznajete i kome verujete, mladoženjina desna ruka mora da bude neko na koga možete da računate u svim mogućim i nemogućim situacijama i ko će se hrabro uhvatiti u koštac sa obavezama. Svi oni prijatelji koji su stalno zauzeti, ne odvajaju se od laptopa i telefona, sve ostavljaju za poslednji minut... e takve ovaj put zaobiđite.

Dobar kum ne mora da bude Demosten, ali kako zna i ume, mora da savlada strah od javnih nastupa. Što više bude razmišljao o broju ljudi koji će ga slušati, to će mu biti teže. Ako je vaš kandidat za kuma prirodno duhovit i zabavan ne da se lako zbuniti, imate baš mnogo sreće.

 

Organizacija