Organizacija

Letnja venčanja: Za i Protiv

13.07.2021.

Letnja venčanja su puno bolja... ne morate da razmišljate šta da obučete preko haljine... mesta gde će se održati venčanja su dostupnija. Ipak morate da se potrudite da svi prežive toplotu. Bez obzira koliko volite sunce, Vaši gosti će sigurno želeti da se sklone sa vrućine. Pobrinite se da ulazna vrata i prozori budu otvoreni kako bi vazduh cirkulisao ili izaberite sale sa klima uređajima. Pre početka ceremonije, obezbedite sporedni prolaz sa posudama sa kockicama leda i ubruse. Postavite dekorativne kadice i korpe napunjene flašicama vode. I ne zaboravite da postavite deo gde će moći da se posluže hladnim pićima.

Ne zaboravite da na vreme obavestite sve goste. Leto je vreme odmora.

Neka Vam se na jelovniku nalazi laganija hrana. Izaberite sezonski meni, sa svežim, lokalnim proizvodima. Mali šuteri sa gaspaćo sosom ili voćni  ražnjići su pravi izbor za predjelo, dok za dezert, razmislite o voćnim pitama ili tarovima umesto torte. Zamrznuti kokteli ( menta, đumbir ili lubenica ) ili čak zaleđeni štapići mogu učiniti Vašu zabavu zanimljivijom.

Izbegavajte da Vam venčanje počinje u podne. Kada je sunce najjače, gosti baš i neće biti raspoloženi za zabavu. Umesto toga, izaberite kasno popodne ili sumrak.

Razmislite i o odeći. Mlada treba da se oseća prijatno u onme što nosi. Za venčanu haljinu, izaberite lagane tkanine u kojima Vaša koža može da diše. Ili se odlučite za kraće haljine. Ipak, ako ne možete da odolite velikoj venčanici, nosite je tokom ceremonije a zatim se presvucite . Što se mladoženja tiče, možete se odlučiti za laneno odelo i kožne sandale.

Ne zaboravite na zaštitu od sunca i buba. Nanesite kreme za sunčanje na delove kože koji će biti izloženi suncu. Razmislite o nošenju hidratantne kreme ili praha koji sadrži SPF ( samo se testirajte nedelju dana na alergijske reakcije ). Za goste, u kupatilu, obezbedite maramice, kao i sprej protiv komaraca ( koji takođe treba da bude dostupan i na mestu  ceremonije venčanja ).

Napravite venčanje inspirisano sirenama

Iskombinujte teme inspirisane venčanjima na obali mora sa bajkovitim temama, kako bi ste kreirali venčanje inspirisano sirenama. Ovakvo venčanje će biti nezaboravno i Vi i Vaši gosti, pričaćete o njemu godinama.

Počnite sa Vašom haljinom. Većina dizajnera, predlaže haljinu koja ide uz telo i blago se širi u predelu kolena. Izborom ovakve haljine postavljate temelj Vašeg bajkovitog venčanja.

Obratite pažnju na Vaša stopala. Na kraju krajeva, na venčanju treba da izgledate kao sirena. ZA ceremoniju venčanja dodajte nešto morsko što će istaći lepotu Vaših stopala. Izaberite par sandala koje će biti ukrašene školjkama, biserima ili nekim drugim kristalima. Možete obratiti pažnju i da Vam se ostatak outfit-a slaže sa sandalama, venac, ogrlica, nakit u kosi.

Dekoracija prostora

Potražite prostor koji brzo i lako možete da adaptirate zadatoj temi. Naravno venčanja na plaži su najbolje rešenje ali ako niste u mogućnosti da to priuštite, pronađite opciju koja će biti adekvatna.

Izaberite restoran sa velikim akvarijumom riba ili iznajmite deo lokalnog akva parka. Ili jednostavno iznajmite nekoliko akvarijuma sa ribama, koje će te postaviti u sali hotela i postavite što više osvetljenja.

Eksperimentišite sa muzikom. Ima mnogo načina na koje, muzikom možete da dočarate sirenino venčanje. Da li je u pitanju kraljevsko venčanje sirene? U tom slučaju, izabraće te više kraljevsku, ozbiljniju muziku. Da li zamišljate ljubavnu priču na obali, između čoveka i sirene? Onda izaberite nešto šzo više liči na holivudske romantične blokbastere.

Naravno, uvek se možete odlučiti i za muziku iz Diznijevog crtaća, ’’Mala sirena „ i kao  uvodnu pesmu koristite ’’Under the sea“. Ukoliko se usudite, ušetajte na prve taktove pesme, koju Mala sirena peva kada joj Ursula vrati glas...na taj način će te simbolično prikazati kroz šta ste sve pročli kako bi napravili venčanje iz snova.

Kakav god Vaš izbor bio, muzika treba da se uklopi u Vašu temu.

Svadbena dekoracija

Koristite kule od peska kao dekoraciju centralnog stola. Neka se na vrhu svadbene torte, nalazi par rađen od murano stakla. Kao poklone gostima, koristite sveće napravljene od gela morskih školjki ili držač za vino od krabinih krakova, kao dekor na stolovima, koje će gosti poneti kao uspomenu.

Povezani članci

HOT! Venčanja na bazenu
14.07.2021.HOT! Venčanja na bazenu

Temperature su visoke i možda ovih dana žudite za letnjim venčanjem ☀️ na živopisnom mestu nedaleko od grada, na kom ćete okupiti svoje najbliže i provesti se najbolje? Želite predivne fotografije koje će vas podsećati na jedan sasvim poseban dan? Udovoljite sebi i izgovorite DA negde kraj bazena.Sunce sve do romantičnog sutona, vetrić u kosi, voda koja daje posebnu notu bezbrižnosti i opuštenosti…

Espadrile za letnja venčanja
04.05.2018.Espadrile za letnja venčanja

Ako planirate boho šik venčanje, espadrile su neizostavan modni dodatak. Jednostavne su, udobne i savršene ako sudbonosno da izgovarate u prirodi ili pored mora. To je inspirisalo slavni španski brend Castañer da osmisli posebnu kolekciju espadrila za letnja venčanja. S platformom ili ravni, svi modeli imaju prepoznatljiv đon od kanapa sa dodacima platna i čipke…

Organizacija