Mladoženja

Kako organizovati idealno momačko veče

17.06.2019.

Lude noći u stilu Las Vegasa sa mnogo pića, striptizeta i kockanja, splavarenje na divljim vodama, otkačena žurka na plaži, važna utakmica omiljenog kluba uživo na stadionu ili u dvorani, kućna zabava sa momačkim srednjoškolskim ludorijama, planinarenje, auto-moto aktivnosti s mirisom asfalta i benzina...

Ideja za savršeno momačko veče ima na pretek, a izbor uvek zavisi od afiniteta pozvanih.To jeste vreme za razulareno ludovanje i slavljenje poslednjih mladoženjinih dana u statusu neoženjenog čoveka, ali ne znači da za to nisu potrebni planiranje i pripreme. Evo nekoliko saveta za dobru organizaciju.

6–8 nedelja pre momačke večeri

1. Imenujte organizacioni odbor. Prema etikeciji za momačko veče, glavni organizator (i finansijer) momačke večeri jeste mladoženjin kum i najbliži prijatelji iz mladoženjine svite. Kum dalje delegira organizacione zadatke u dogovoru s mladoženjom.

 2. Odredite datum. Iako je uvreženo mišljenje da je veče pred svadbu idealan datum za momačko veče, to u stvarnosti nije baš praktično. Najbolje je žurku organizovati nekoliko nedelja pre venčanja kako bi i mladoženja i svi prisutni imali dovoljno vremena za putovanje, ako se momačko veče organizuje van grada, i za oporavak pre samog venčanja.

3.Pronađite najbolju lokaciju. Uzmite u obzir broj gostiju, njihova mesta stanovanja i mogućnosti za putovanje, raspoloživi budžet, vreme koje imate za pripremu, aktivnosti koje želite da organizujete. Odaberite lokaciju koja se najbolje uklapa u sve navedeno.

4. Ustanovite budžet. Momačko veče obično ide na račun kuma i mladoženjine svite, mada je svim pozvanima, osim mladoženji, dozvoljeno da doprinesu budžetu. Zato je važno staviti na papir želje, a onda izračunati i mogućnosti pa planiranje nastaviti u skladu s tim.

5. Napravite spisak gostiju. I ovo je dužnost kuma, ali to obavezno treba da uradi u dogovoru s mladoženjom, jer mladoženja najbolje zna koga želi a koga ne na toj ludoj noći nesputane zabave. Članovi porodice ( i sadašnje i buduće) dobrodošli su ako se mladoženja s tim slaže.

3–6 nedelja pre momačke večeri

6. Pobrinite se za hranu. Svi uvek podrobno isplaniraju kartu pića, ali ne treba zanemariti ni hranu. Ako momačko veče organizujete van grada, najbolja opcija je hotel koji nudi prenoćište s doručkom. Ne zaboravite da i hranu uključite u budžet.

7. Rezervišite hotelske sobe. Ako momačko veče podrazumeva putovanje na neku destinaciju, rezervišite sobe na vreme. Odlučite želite li jednokrevetne sobe za goste ili će gosti deliti sobe. Takođe javite hotelu vreme dolaska svakog gosta kako bi gostima sobe bile na raspolaganju čim stignu u hotel.

8. Isplanirajte zabavne aktivnosti. Pitanje svih pitanja u vezi s momačkom večeri jeste da li je u redu pozvati striptizete. U redu je ako su se organizatori tako dogovorili s mladoženjom. Ali da to ne bi bila jedina zabava te večeri, na internetu se može naći bezbroj predloga za zabavne „muške” igrice na žurkama. Treba birati ono što gosti vole i uzeti u obzir ono što je primereno mestu na kom se momačko veče organizuje ili što je dostupno na odabranoj lokaciji.

Super mesta na kojima možete da organizujete "momački" provod pogledajte klikom na LINK

Mladoženja