Venčanje u trendu: BBQ
Ova opcija je savršena ako planirate da pozovete oko 50-ak gostiju, a takođe i kao ideja za ručak i okupljanje na dan posle venčanja.
Ipak, ovde nema mnogo mesta za improvizaciju, jer grilovanje za veliki broj ljudi predstavlja i veliki posao. Zbog toga je važno da sve detaljno isplanirate unapred, kako bi se ceo događaj odvijao bez zastoja i greške!
3 tajne uspeha BBQ venčanja:
1. Šef grila
Možda vam to izgleda kao nešto što se podrazumeva, ali važno je znate da se meso neće ispeći baš samo...Naročito je bitno da ne računate nikako na goste, jer ćete im tako samo pokvariti zabavu, imajući u vidu da spremanje hrane na roštilju zahteva konstantnu pažnju. A u svakom slučaju nećete se ni sami baviti time! Dakle, angažujte jednu ososbu koja će biti odgovorna za gril, kao i po jednog konobara na svakih 20 zvanica, koji će služiti hranu.
2. Veliki roštilj
Manite se ideje da za venčanje koristite mali baštenski roštilj! Kako bi sve teklo glatko i po planu, kupite ili iznajmite jedan veći ili više manjih grilova koji imaju veliku površinu za grilovanje. Takođe, imajte u vidu i da roštilju na ugalj treba više vremena da postigne odgovarajuću temperaturu nego roštilju na gas, kao i da se hladi mnogo brže.
3. Spremite sve unapred
To je jedna od velikih prednosti spremanja hrane na roštilju: sve može i treba da bude pripremljeno unapred. Seckanje, tranširanje mesa, marinada, dresing...Toliko stvari koje će pomoći da izbegnete napad panike kada gosti već budu tu! Odvojite vreme da pažljivo odaberete meni. Svi sastojci treba da budu spremni za upotrebu kada roštiljanje počne!