Inspiracija

Najvreliji trendovi venčanja za 2021.

22.01.2021.

Pogledajte šta nas čeka na venčanjima u 2021!

Svakog januara volimo da se malo zabavimo i predvidimo šta će biti najpopularniji trendovi za venčanja za godinu pred nama. Iako ne možemo da najavimo kada će se venčanja kakva smo nekada znali vratiti, postoji jedna stvar koju sigurno znamo: postoji svetlo na kraju tunela i industrija venčanja će se ponovo roditi dok parovi i njihovi najbliži prigrle priliku da se ponovo okupe.

Venčanja 2021. biće proslava ne samo ljubavi, već i ponovnog okupljanja i oporavka.

Uticaj pandemije na venčanja će ostati, ali to nije nužno loša stvar!

Sa preporučenim merama, ima ponešto za svaki par koji će se venčati ove godine i jedva čekamo da otkrijemo ove kreativne ideje i trendove venčanja za 2021.

1. Mikro venčanja
Mikro venčanja su definisana kao ona sa listom gostiju do 30 gostiju. Bilo da je to zbog budžetskih ograničenja ili jednostavno želje da se okupi samo nekolicina najuže porodice i prijatelja bez kojih par ne može da živi, mikro venčanja će biti ogroman trend 2021. godine. Ono što je važnije od svega, ovaj trend omogućava mladi i mladoženji da provedu kvalitetno vreme sa svakim gostom – što je samo jedan od razloga sve veće popularnosti.

2. Boja godine
Ove godine, Pantone je odabrao 2 nijanse kao svoju 'Boju godine' - Nežno siva i živahna žuta. Pantone ih opisuje kao, "dve nezavisne boje koje naglašavaju kako se različiti elementi okupljaju da bi podržali jedni druge" i, "boje venčanja koje prenose poruku snage i nade koja je i trajna i uzdignuta". 

3. Ne tradicionalno
Vodeći se nekim od stajlinga koje smo videli pred kraj 2020. godine, predviđamo da će u 2021. mlada izgledati još smelije na svom venčanju. Sa puno modnih detalja i kombinovanja kratkih venčanica sa dominantnim dugim velovima, do fanki zabava– spremni smo da vidimo mnogo epskih ne-tradicionalnih svadbenih momenata u 2021.

4. DIY dekoracija venčanja
DIY svadbeni dekor se vraća! Trend koji je polako izmicao, verujemo da će u 2021. biti vrlo cool! Parovi koji prave originalan i kreativan dekor venčanja sa svim veštinama koje su stekli pod ključem!

5. Romantična baštenska venčanja
Romantična, dvorišna venčanja kod kuće i venčanja na mestima sa začaranim vrtovima biće ogroman trend ove godine, dok parovi uživaju u svežem vazduhu i širini otvorenih prostora.

6. Opštinska šik venčanja
2021. godina će imati veliki porast venčanja u gradskim opštinama! Mnogi parovi koji se odlučuju za intimna, mikro i dvodelna venčanja, a mlade koriste svoj 'mali veliki dan' da daju ozbiljno velike modne izjave! Od kratkih i slatkih haljina do odela i kombinezona, jedva čekamo da ove godine vidimo još 'city hall chic' svadbenih proslava! 

7. Kupujemo domaće
Videćemo da se sve više parova odlučuje da podrži neverovatnu mrežu dobavljača u Srbiji, salona i kreatora venčanica, aksesoara i manjih proizvođača hrane i pića, nabavljajući od dobavljača koji su bliže.

8. Tehnologija na venčanjima
Bilo da uživo strimujete svoj dan ili prisustvujete virtuelnim venčanjima, tehnologija će igrati ključnu ulogu na venčanjima 2021. Fotografisanje venčanja i videografija takođe će biti važniji nego ikada ranije, jer parovi koji se odlučuju za manja venčanja dele svoj dan sa onima koji ne mogu da prisustvuju.

9. Prihvatanje promena
Socijalno distanciranje, maske i ograničen broj gostiju – sa puno novih mera kako bi njihovi gosti bili bezbedni, parovi naginju ovim promenama i prihvataju ih kao prilike za kreativnost i inovativnost. Maske prilagođene tako da odgovaraju paru i njihovom stilu svadbenih žurki, individualnim ručnim antibakteriskim gelovima, i selekciji u pravljenju manjih lista gostiju, mogućnosti su beskrajne!

10. Cvetne instalacije
Masivni buketi i epske cvetne instalacije - definitivno će biti obilje cveća i zelenila u 2021. Izmaštana venčanja sa  željom da se priroda uvede i niveliše linija između otvorenog i zatvorenog prostora. Izbor cveća takođe postaje veoma interesantan u 2021. sa aranžerima koji vide veću potražnju za raznobojnim i neobičnim cvetovima kao što su orhideje i anturijumi.

11. Male svadbene torte sa velikim uticajem
U vreme kada neki običaji moraju da se zaobiđu da bi se ispoštovala prioritetna bezbednost, parovi cene sve elemente venčanja koji ne moraju da se menjaju, a svadbena torta je itekva tradicija. Uz intimna okupljanja u usponu, mlade i mladoženje koje žele tradicionalno iskustvo sečenja torte mogu da uživaju u posebnom trenutku uz manju, ali ništa manje lepu svadbenu tortu.

PS! Ne brini ako ovde nema nečega zbog čega ti srce peva! Slobodno izađite sa svojim autentičnim detaljima, i gledajte kako svet ide vašim trendi stopama!

Povezani članci

Ćilim umesto crvenog tepiha - srpski običaji na svadbi
27.07.2021.Ćilim umesto crvenog tepiha - srpski običaji na svadbi

Krunisanje ljubavi koja se ugnezdila u vašem srcu, je zasigurno postalo događaj koji je okupirao čitavu užu i širu familiju; čak iako do srećnog datuma ima poprilično vremena, svi će vas obasipati savetima – šta bi sve trebalo uraditi, šta se ne sme zaboraviti, a sve u cilju obezbeđivanja buduće sreće i blagostanja srećnog para.Ma koliko se trudili da vaše…

Venčanje u Belgiji u 20 slika
04.09.2020.Venčanje u Belgiji u 20 slika

Fotografije: Ivan Aleksić PhotographySvoj najvažniji dan Felice i Jody rešili su da proslave intimnom zabavom u bajkovitom dvorcu okruženom nestvarnom prirodom u belgisjkom gradu Antverpen. Okruženi roditeljima i najbližim prijateljima, mladenci su uživali u svakom segmentu proslave koju će pamtiti i po izuzetno emotivnim momentima koji su ostavili jednako snažan utisak i na njih i na njihove…

Romantično svadbeno slavlje popularnog vaterpoliste
05.11.2019.Romantično svadbeno slavlje popularnog vaterpoliste

Popularni vaterpolista Aleksandar Njegovan venčao se sa svojom izabranicom Svetlanom, a taj svečani čin proslavili su u jednom elitnom beogradskom restoranu. Dok se mladoženja odlučio za klasičnu varijantu, crno elegantno odelo, mlada je odabrala raskošnu belu venčanicu izraženu od svile, čipke i tila, a svoj svadbeni stajling upotpunila je velom dugim nekoliko metara.Svetlanini i Aleksandrovi…

Sa 'Reci Da' do perfektnog venčanja u 7 koraka
14.02.2019.Sa 'Reci Da' do perfektnog venčanja u 7 koraka

Mladenci su nekad toliko zaokupljeni detaljima predstojećeg venčanja, da od drveća ne vide šumu. Zato je potrebno da se pre nego što krenete u potragu za venčanicom, ugovorite bend ili odlučite kog ukusa će biti svadbena torta, pobrinete za atmosferu koju želite na svom venčanju. Evo kako.Korak 1. Razmišljajte na velikoNe razmišljajte odmah o praktičnim aspektima, cenama…

Luksuzna svadba Nika Džonasa i Prijanke Čopre još nije gotova!
29.01.2019.Luksuzna svadba Nika Džonasa i Prijanke Čopre još nije gotova!

Niku Džonasu i Prijanki Čopri i dalje zvone svadbena zvonaPosle tradicionalnog predsvadbenog hinduističkog obreda ukrašavanja ruku kanom, dva obreda venčanja – zapadnjačkog i indijskog, jedne proslave u Delhiju i druge u Mumbaju (koju je priredila Prijankina mama), skoro dva meseca kasnije sveži mladenci organizovali su i proslavu u Belmontu, u Severnoj Karolini, rodnom gradu mladoženjinog…

5 stvari koje vam niko neće reći u vezi odabira boja na venčanju
11.02.2017.5 stvari koje vam niko neće reći u vezi odabira boja na venčanju

Veoma je lako da se upletemo u detalje – ovde ćemo vam predstaviti na šta zaista treba da obratite pažnju organizujući venčanje.1. Počećete da vidite odabrane boje vašeg venčanja gde god da pogledate.Prepoznaćete kad vam se to desi pošto ćete raditi neke sasvim obične stvari, na primer gledaćete TV, i odjednom će vas ogrlica od ametista glavne junakinje podsetiti na boju…

Country rustic
11.11.2016.Country rustic

Rustično seosko venčanje idealno je za one koji žele beg u prirodu, ali i naglasak na intimnoj proslavi i nezaobilazan pečat tradicije.Mlade i mladoženje koji ne žele ogroman prijem, već neformalnu proslavu venčanja u intimnom okruženju trebalo bi da razmotre lokaciju daleko od grada – proplanak ili drvored kraj salaša, šljivik pokraj etno-sela ili da venčanje organizuju u blizini…

Venčanje Odrine Patridž
10.11.2016.Venčanje Odrine Patridž

Pred sto zvanica, tokom vikenda se na Havajima odigralo romantično venčanje zvezde Hillsa Odrine Patridž i njenog verenika Harija Boana. Haljina ukrašena belom čipkom bila je delo butika Pallas Couture, ali je pažnju svih prisutnih na venčanju privukla prinova mladenačkog para - njihova petomesečna čerka Kira Maks.

Venčanica koja je izazvala najveći skandal
04.11.2016.Venčanica koja je izazvala najveći skandal

Koliko mlada treba da rizikuje kako bi se izdvojila? Na dan venčanog dana svaka mlada želi da bude jedinstvena i zapažena. Skandaloznu venčanicu o kojoj je svako govorio na Bridal Fashion Weeku dizajnirao je Alon Livne. Haljina je nazvana "Raj", insprirasana grčkim bogovima. "Želeo sam napraviti nešto što će "zaustaviti show", vrlo jedinstvena,…

Medved umesto matičara
04.11.2016.Medved umesto matičara

Šta mislite o tome da vam medved bude matičar na venčanju? Denis i Nelja iz Moskve, unajmili su medveda Stepana da bude matičar na njihovom venčanju.“Oboje smo znali da je Stepan veoma fin i miran medved, ali zbog njegove veličine bili smo malo uplašeni. Ipak, presrećni smo što smo ostvarili naš san i doveli ga na venčanje”  rekla je Nelja.

Inspiracija