Inspiracija

Raznobojno venčanje u prirodi

07.04.2015.

Lia i Mark su se sreli na safariju u Kreuger nacionalnom safari parku u Južnoj Africi, pa je bilo nekako prirodno da njihov dan za venčanje bude ispunjen naznakama putovanja i, svakako, safarija.

Lia kaže: Mark i ja volimo dobre avanture. Prirodno je da nas je avantura i spojila. Sreli smo se slučajno, na safariju u Africi početkom 2012. Ja sam živela u Kejptaunu, a on u sred nedođije u Angoli. Na safari sam otišla sa porodicom, a greška u rezervacionom sistemu je zaslužna što je Mark završio s nama u našoj kolibi – samo na jedan dan. Iako su se moji roditelji odmah sprijateljili sa finim mladićem koji je putovao sam, mene nije oborio s nogu. 24 časa nakon upoznavanja, putevi su nam se razišli, a mi izmenjali mejl adrese... reda radi.

Nekoliko nedelja kasnije se javio i počeli smo da se dopisujemo non stop. Zaključili smo da bismo voleli da se ponovo vidimo, ovog puta na jednom ostrvu blizu obale Kenije. Nakon provedenog fantastičnog vikenda, znali smo da je to– to. Uprkos lošem internetu u Africi, čestim nestancima struje i radu u zabačenim oblastima, naredne 2 godine smo proveli živeći i radeći na različitim kontinentima (ja u Africi, on u Australiji), ali smo se susretali na raznim mestima po svetu i razvijali našu vezu. Mark me je zaprosio 2014. kada smo se preselili u Teksas da bismo živeli zajedno i odlučili smo da priredimo intimno, raznobojno i ljupko venčanje nadomak Ostina. Želeli smo da naše malo venčanje oslikava našu duboku sreću i avanturističku ljubavnu priču, i da bude živahno slavlje za naše prijatelje i porodice.

Bacili smo se na kreativnost i upleli našu ljubavnu priču kroz celo venčanje: safari pokrivke da se naši gosti ugreju dok su na ceremoniji na otvorenom, svaki sto je predstavljao zemlju koju smo posetili, i to sa prikazanim stvarnim vizama iz pasoša, kutija puna razglednica koje smo slali jedno drugom kada nismo bili zajedno, nacionalni cvet Južne Afrike, protea, u mom bidermajeru, male safari životinjice... Sjajno smo se zabavili spajajući lične detalje sa ovim fantastičnim danom. Mark i ja smo napisali svako svoje zavete, a obećanja koja smo dali jedno drugom toga dana i koja ćemo negovati i produbljivati, poverenje, podrška, snovi i planovi, nastali su kao rezultat našeg sazrevanja u vezi u kojoj smo tako često bili fizički razdvojeni. Naše venčanje je bilo čarobnije nego što smo to ikada mogli zamisliti. Oboje smo na samom venčanju često ronili suze radosnice, osećali se kao da lebdimo tokom čitavog dana, a i dalje ne možemo skinuti osmeh sa lica znajući da će ostatak našeg života biti – zajednička avantura.

Ceremonija na otvorenom je održana ispod velikog starog hrasta, sa elegantnim i raznobojnim trakama nameštenim između dva stabla. Divne drvene stolice su bile nameštene jedna pored druge, čekajući goste iz celog sveta.

Gosti su pisali čestitke mladom paru kako su pristizali, a raspored sedenja je bio prikazan na starinskoj mapi sveta. Sto dobrodošlice je bio ukrašen mnogobrojnim detaljima s putovanja i naznakama afričkog safarija. Mekana mala ćebad i zabavne maramice sa safari temom su bile dostupne svim gostima. Prijem je bio veličanstven. Svaki sto je nosio ime zemlje koju su posetili zajedno. Poljsko cveće je bilo na svakom stolu. Ljupke zlatne figurice su služile kao kartice za imena, a svakog gosta je sačekala lična poruka od mlade. Unutar sale, sa plafona su visili lampioni, a napolju, duž stazica, sveće su pravile potpunu romantiku. Posluženje i dezerti su u potpunosti oslikavali životni stil ovog para. Opušen i zabavan!

 

Inspiracija