Aksesoar

Veo, ukras za kosu, torbica, cipele, nakit, šešir... sve što je jednoj devojci potrebno da bi na dan venčanja izgledala besprekorno.

Venčanja Venčanja
Jenny Packham Nežni Detalji

Mlade koje tragaju za prefinjenim i romantičnim detaljima za svoj svadbeni izgled pronaći će sjajne komade za sebe u novoj kolekciji čuvene kreatorke.

Venčanja Venčanja
Ravne cipele- zašto da ne?

Svaka devojka može da se zaljubi u cipele sa visokom potpeticom, to je sigurno. Ali, neke devojke jednostavno ne vole da ih nose- ne osećaju se stabilno, udobno, sigurno u njima. Ako ste prepoznali sebe u ovom opisu, sada se verovatno držite za glavu i pitate se kako da na sopstvenom venčanju prođete bez štikli, a da ipak izgledate otmeno. Ali, ne brinite! Dizajneri su odavno prepoznali ovu tendenciju i shvatili da su ravne svečane cipele za mladu veoma tražen proizvod. Razmišljajte u pravcu elegantnih baletanki, šik ravnih cipela sa otvorenim prstima, šljokičavih i kristalnih ukrasa, a možda čak i čipkanih espadrila. Pri odabiru ravnih cipela za svoje venčanje potrudite se da pronađete model koji će biti veoma upečatljiv i sa porukom. Ukoliko inače ne vladate hodanjem i pokretom na visokim potpeticama, onda je sasvim sigurno da ćete na venčanju izgledati lepše i otmenije kada budete „svoj na svome“ u prelepim ravnim cipelama! (photo via Bridal Musings, Onewed, Liquiwork)

Venčanja Venčanja
Razigrani Svet Charlotte Olympia

Iza popularnog modnog branda Charlotte Olympia stoji londonska IT devojka poreklom iz Kejptauna, koja je odrastala u Parizu, Rio de Žaneiru, Londonu, gde je i završila prestižni Cordwainer koledž za dizajn obuće i aksesoara. Inspirisane romantikom i glamurom 40-ih i 50-ih godina 20. veka, njene sandale i cipele ekspresno su osvojile srca slavnih lepotica poput Kate Moss i Sienne Miller. Danas plasira četiri kolekcije godišnje i pored obuće dizajnira torbe i druge aksesoare, koji po svojoj ekscentričnosti, ne zaostaju za cipelama. Mlada dizajnerka spaja nespojivo, a njene cipele su prava umetnost. U njenim razigranim kolekcijama svako može da pronađe svoj savršeni par, a za hrabrije dame tu su modeli sa veoma smelim detaljima- od eklektičnih komada sa animal printom i jarkim bojama, preko “mačkastih” mokasina, do čipke i klasičnih, lakovanih primeraka. Iako je u pitanju relativno mlad brend obuće, model Dolly sa zlatnom platformom je već postao klasik. Njena filozofija se sastoji u kreiranju luksuznih ženskih cipela i aksesoara sa dozom humora. U okviru brenda postoji i kolekcija posvećena mladama, pod imenom “Runaway bride”. U kolekcije gotovo svaka mlada može da pronađe nešto za sebe- od one koja se “čvrsto” drži tradicije, preko krajnje romantične mlade, sve do one divlje u srcu. Paleta boja se kreće od boje slonovače i svetlo plave do svih nijansi crvene i čak leopard printa. Ova kolekcija, i pored živopisnih boja i printova, i dalje ima “bride” dizajn, te odatle i naziv kolekcije. Jedina razlika (i prednost) je što će mlade sve to moći da nose i kasnije. Sama dizajnerka opisuje kolekciju rečima “nešto staro, nešto novo”, „nešto pozajmljeno, nešto plavo”, “malo leopard printa” i “šest novčića u njenoj cipeli’’. Ako ste radoznale da zavirite u Charlottin razigrani svet, obavezno je pratite na Instagramu. (tekst je preuzet iz štampanog izdanja časopisa Reci Da)

Venčanja Venčanja
Elegancija rukavica

Rukavice se ne viđaju tako često u današnje vreme, ali pažljivo odabran par rukavica za dan venčanja je sjajan način da se događaj začini vintage glamurom.

123456