Aksesoar

Veo, ukras za kosu, torbica, cipele, nakit, šešir... sve što je jednoj devojci potrebno da bi na dan venčanja izgledala besprekorno.

Foto & Video Foto & Video
Efekat: Veo

Sa velom i bez njega hajina ne može biti ista! Venčanica je divna, odlično vam stoji i ističe ono najlepše na vama, ali veo je tu da da “final touch”!

Foto & Video Foto & Video
Ravne cipele- zašto da ne?

Svaka devojka može da se zaljubi u cipele sa visokom potpeticom, to je sigurno. Ali, neke devojke jednostavno ne vole da ih nose- ne osećaju se stabilno, udobno, sigurno u njima. Ako ste prepoznali sebe u ovom opisu, sada se verovatno držite za glavu i pitate se kako da na sopstvenom venčanju prođete bez štikli, a da ipak izgledate otmeno. Ali, ne brinite! Dizajneri su odavno prepoznali ovu tendenciju i shvatili da su ravne svečane cipele za mladu veoma tražen proizvod. Razmišljajte u pravcu elegantnih baletanki, šik ravnih cipela sa otvorenim prstima, šljokičavih i kristalnih ukrasa, a možda čak i čipkanih espadrila. Pri odabiru ravnih cipela za svoje venčanje potrudite se da pronađete model koji će biti veoma upečatljiv i sa porukom. Ukoliko inače ne vladate hodanjem i pokretom na visokim potpeticama, onda je sasvim sigurno da ćete na venčanju izgledati lepše i otmenije kada budete „svoj na svome“ u prelepim ravnim cipelama! (photo via Bridal Musings, Onewed, Liquiwork)

Foto & Video Foto & Video
Razigrani Svet Charlotte Olympia

Iza popularnog modnog branda Charlotte Olympia stoji londonska IT devojka poreklom iz Kejptauna, koja je odrastala u Parizu, Rio de Žaneiru, Londonu, gde je i završila prestižni Cordwainer koledž za dizajn obuće i aksesoara. Inspirisane romantikom i glamurom 40-ih i 50-ih godina 20. veka, njene sandale i cipele ekspresno su osvojile srca slavnih lepotica poput Kate Moss i Sienne Miller. Danas plasira četiri kolekcije godišnje i pored obuće dizajnira torbe i druge aksesoare, koji po svojoj ekscentričnosti, ne zaostaju za cipelama. Mlada dizajnerka spaja nespojivo, a njene cipele su prava umetnost. U njenim razigranim kolekcijama svako može da pronađe svoj savršeni par, a za hrabrije dame tu su modeli sa veoma smelim detaljima- od eklektičnih komada sa animal printom i jarkim bojama, preko “mačkastih” mokasina, do čipke i klasičnih, lakovanih primeraka. Iako je u pitanju relativno mlad brend obuće, model Dolly sa zlatnom platformom je već postao klasik. Njena filozofija se sastoji u kreiranju luksuznih ženskih cipela i aksesoara sa dozom humora. U okviru brenda postoji i kolekcija posvećena mladama, pod imenom “Runaway bride”. U kolekcije gotovo svaka mlada može da pronađe nešto za sebe- od one koja se “čvrsto” drži tradicije, preko krajnje romantične mlade, sve do one divlje u srcu. Paleta boja se kreće od boje slonovače i svetlo plave do svih nijansi crvene i čak leopard printa. Ova kolekcija, i pored živopisnih boja i printova, i dalje ima “bride” dizajn, te odatle i naziv kolekcije. Jedina razlika (i prednost) je što će mlade sve to moći da nose i kasnije. Sama dizajnerka opisuje kolekciju rečima “nešto staro, nešto novo”, „nešto pozajmljeno, nešto plavo”, “malo leopard printa” i “šest novčića u njenoj cipeli’’. Ako ste radoznale da zavirite u Charlottin razigrani svet, obavezno je pratite na Instagramu. (tekst je preuzet iz štampanog izdanja časopisa Reci Da)

Foto & Video Foto & Video
Elegancija rukavica

Rukavice se ne viđaju tako često u današnje vreme, ali pažljivo odabran par rukavica za dan venčanja je sjajan način da se događaj začini vintage glamurom.

123456