Vodič za kupovinu

Orkestar Duša balkanska

Orkestar Duša balkanska
  • Orkestar Duša balkanska
Telefon

+381641761237

Orkestar "Duša balkanska" nastao je sredinom 2005. godine. Slobodni muzičari i
dugogodišnji prijatelji Mladen Nikić (bas) i Aleksandar Vukojević (kontra), odlučili su da naprave orkestar koji bi svirao tamburašku, narodnu i zabavnu muziku.
U orkestar su prvo pozvali talentovanog Dejana Čupića (prim,bas-prim) kojeg su dugi niz godina poznavali iz orkestra koji je pratio folklorni ansambl "ČIGRA". Nedugo zatim u sastav orkestra ulazi i renomirani novosadski violinista Milomir Kovačević - Mićko (violina). Njegovim dolaskom orkestar dobija na velikom kvalitetu i znanju. Konačno, orkestar početkom 2006. godine poziva u svoj sastav Ninoslava Andrića (harmonika) koji svojim znanjem i umećem doprinosi velikom širenju repertoara orkestra.
Kao velikog prijatelja i poštovaoca orkestra treba istaći Vasu Vučkovića (klarinet) koji iako nije član, često svira sa njima i svojim maestralnim izvođenjem doprinosi kvalitetu orkestra. 
Orkestar raspolaže širokim repertoarom narodnih, kafanskih, starogradskih i zabavnih pesama koje priliče svakoj vrsti zabava i proslava, od svatova i popularnih ''šetnji'', do krštenja, rođenja, rođendana i svih vaših slavlja.

Petkom i subotom tamburaški ansambl svira u Novom Sadu, u restoranu ''Piknik'' na Ribarcu gde možete slobodno doći da ih poslušate i uživate.