Vodič za kupovinu

Dva Jelena

Dva Jelena
  • Dva Jelena
Adresa

Skadarska 32, Beograd Prikaži mapu

Telefon

+ 381117234 885 +38162350002

 "DVA JELENA" su mesto gde su venčanja srdačno odzvanjala i pre jednog i po veka, a varoški boemski duh je ostavljao poseban začin i ukras na mladenačkoj torti.

Neko mudar reče kako je skadarlijska kafana "Dva jelena" mesto gde nastaju uspomene. Kao malopre Matoš, mnogi su ovde hteli da izreknu sličnu misao, ali nisu uspeli toliko efektno da je doume. Eto, ovde vas čeka na poslužavniku i rečenica kojom ćete moći da se poslužite kada krenete dalje, i kada se sa toplim pogledom osvrnete na svoje uspomene kojima ćete jednom meriti veličinu života.

Između kafanskih stolova, uz muzičare koji obazrivo vrebaju treptaj duše kojoj treba podrška, odzvanjaće još mnoga sećanja na neke dragocene momente koje svako od nas drži u herbarijumu sećanja, kako neka dragocena biljka ne bi ostala zaboravljena.

To je onaj trenutak kada mladić izvadi prsten uznemireno čekajući odgovor buduće verenice, ili onaj kada njih dvoje budu slavili rođendan nekog trećeg, malenog nastavljača porodične sreće... Trenutak kada se okupe svi iz generacije vršnjaka koji su "eto, juče bili maturanti a vidi kako je već prošlo dvadeset godina" ili se u cenjenoj kafani suoče iskusne starine sećajući se mladalačkih smicalica i časteći jedan drugog komplimentima "au, što dobro izgledaš...."

        Svi su tu. Decenijama.